Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från Januari 2009

Rävjakt i Åsa

2009-01-15

Fem rävar sköts under dagen. Hans Rosen var med med sin Schillerstövare, Bosse Gustavsson hade sin Luzernstövare och jag hade Ajja och Ester. Jakten var välorganiserad och passkyttarna stod på bra pass. Dreven klingade   mellan bergen och det sköts räv för alla stövarna.  Efteråt bjöds på välsmakande ärtsoppa.

 

Fem rävar på en förmiddag på drev för stövare.

Ajja med en av de rävar som sköts för henne. Roland Werdier och skytt.

Rävskyttar och hundförare och hundar

_____________________________________________________________________________________

Rävjakt i Björlanda. Alla hundar hade upp räv och vi hade fina drev. Det sköts en räv för Ingmar Larsson Cesar och två rävar för Georgs hund.

Ingmar och George är stolta Schillerägare och  Hasse står här och beundrar deras duktiga hundar.

_____________________________________________________________________________________

Rävjakt i Hulta. Det hade kommit 5 cm spårsnå på natten  så  jag tog och körde runt med bilen på morgonen för att se om vi hade några färska spår att släppa på. Jag hittade ett rävspår som gick in mot ett gryt vid Oljanäs. Det fanns även  två spår som gick  upp mot Bratten som är ett känt rävberg. Och jag hittade ett spår som stod ner mot skjutbanenmossen. Då jag efter spårningen kom till samlingsplatsen vid Bryngelstjärn så stod där ett gäng med förväntningsfulla jägare.  Jag satte ut passkyttarna på alla gryt och bra rävpass i markerna och sedan så fick hundförarna var sitt rävspår att släppa på. Själv tog jag med mig några killar till grytet där räven gått in. Gunnars schillertik Törnmarkens Abba tog upp först sedan kom rapport att Bosses hund Birk hade fått upp. Figge rapporterade att Ajja väckte. Spåren stod rakt ner i grytet så jag släppte ner Ester  och hon fick kontakt med räven nästan omgående. Hon jobbade flitigt med räven och bytte hål ideligen. Efter ca 50 minuter så sprängs räven och den kommer som en röd blixt. Men vi vi har en rävmagnet från Jämtland som brukar komma ner och hjälpa oss att decimera vår rävstam och som vanligt så drog räven rakt upp mot nämda magnet som säkert tog räven av daga. Då vi återigen slog på våra radioapparater kunde vi även konstatera att Mats hade skjuten en räve för Birk.  Abba hade drivit iväg med sin räv upp mot Öresjön där den troligtvis gått in. Figge rapporterade att Ajjas räv fanns i ett gryt. Vi gjorde att försöka att spränga även denna räv men misslyckades då den hade förskansat sig väl inne i ett stort stenskravel. På eftermiddagen släppte vi återigen Ajja och Birk och de fick upp var sin räv. Birks räv gick i gryt och då fick Ester in och jobba igen. Denna gång sprängde hon räven efter 10 minuter men tyvärr så skjöt vi bom på den.

Magnus " rävmagneten" Forsberg och Mats Matsson med var sin räv.

Det är mycket som skall summeras efter förmiddagens jakt.

Det var en fantastisk vårvinterdag.

_____________________________________________________________________________________

Rävjakt i Hindås. Jag släpper Boss. Figge släpper Ajja och Bosse släpper sin Birk. Boss tar upp en räv direkt. Den buktar fint och efter en stund så dras den mot rävmagneten från jämtland och ett skott ekar över dalen. Magneten går in och bryter radiotystnaden med att rapportera att han återigen har skjutit en räv. Vi får rapport om att även Birk fått upp.  Jag tar Boss och går upp mot samma område som jag släppte på morgonen och efter ca en halvtimma så är det full drev igen. Detta drev går rakt ur hörhåll så jag tar bilen och kör ca 4 km söderut och där kommer drevet. Då det gått ur det område som vi tänkt jaga så kopplar jag hunden. Efter lite omflyttningar av passare så släpper jag Boss i ett nytt område igen.   Efter en stund så drar Boss igång och jag får snart rapport att en passare sett räven. Boss kör denna räv i två och en halv timma innan Kent skjuter den. Figge hade under tiden bytt område med Ajja och då tog även hon upp en räv som som hon drev tills att en passkytt sköt den.

Det blev två rävar för Boss och en för Ajja denna dag. Magnus och Kent var skyttar. Boss är en son till Ajja.