Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från Oktober 2010

Älgjakt oktober

2010-10-15

Vi jagar hemma på Härkila. Emil går med Bella och jag går med valpen Keyla i band  då området är lite för litet för att släppa två hundar. Bella får upp nästan omgående och Emil gör flera försök att skjuta en av de två kalvarna. Men efter ca 3 timmar så stöter han loss dom och så går de ut på passaren Mats Matsson.  Bella ser kalven falla men fortsätter med kon och den andra kalven och skäller ytterligare två timmar innan hon lägger av.

Jag jagar några dagar i Västerbotten och Acka III skäller på en ensam ko i ca 5 timmar.

 

Västerbotten: Jag jagar med Härkilas Donna som tar upp ko och kalv direkt på morgonen. De står direkt i upptaget efter ca 45 minuter så börjar jag ansmygningen och kommer upp på ståndet efter ca 1,5 timma. Jag kan inte komma åt kalven och efter ca en halvtimma så får de vind av mig och går loss i ca 3 km innan de lugnar ner sig och det blir förnyat fast stånd. Jag har lång väg att gå runt för att komma rätt i vind men efter någon timma var jag upp på ståndet igen och denna gång satt jag ca 30 meter från älgarna i en timma innan jag lyckades få ett rent läge på kalven. Älgarbetet blev 5 timmar och en kvart innan jag lyckades skjuta.  Jag uppskattar verkligen denna typ av jakt när hunden gör ett toppenjobb och man själv får bita ihop som jägare och få klura ut hur man skall komma till skott.

Alla som jagat med trädskällare vet hur svårt det kan vara att upptäcka en tjäder som sitter i ett träd.

Vi jagar älg på Hultet och Acka III skäller på en  en liten pinntjur efter en stund så ansluter även Acka II som Emil släppt några km därifrån då går älgen loss och går först ut på Stenåke som avstår skott då han var osäker på taggantalet och sedan går den på Tore som får öppet läge i kraftledningsgatan. Tore håller Hassa som är en unghund som bara får vara med vid passningen av älgen.