Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från November 2010

Vildsvin och hjort på Maltesholm

2010-11-15

 

Under de sista dagarna i November så var vi några grabbar som jagade vildsvin och hjort tillsammans på Maltesholm. När väckarklockan ringer klockan kvart i tre på morgonen så är man inte världens piggaste. Jag hade 27 mil framför mig på morgonen och de varnade för snöstorm. Jag kom samtidigt med de andra grabbarna till godset och vi började dagen med en frukostmacka i godsets jaktrum. Det var verkligen en gemytlig atmosfär med en sprakande öppen spis mitt i rummet. Alla fick skjuta något vilt under dagen och totalt blev det 36 hjortar 3 vildsvin och en räv. Jag själv fick också skjuta några hjortar och ett vildsvin. En trevlig jakt med trevlig jaktledning.

Jag går jaktprov med vår nya stjärna Härkilas Hassa. Hon får tyvärr upptaget inom 100 m och sedan går älgarna loss 500 m innan de stannar. Sedan skäller hon ca 2 timmar innan vi stöter älgarna som går loss ca 2 km där hon sedan får stopp på dom. Jag försöker sedan att vissla in henne men misslyckas och kon och kalven delar sig och hon går sedan några turer i gångstånd med kalven men släpper den sedan då det bär iväg i sken. Hon kommer tillbaka och vi fortsätter gå och hon tar sedan iväg efter kon i några km tills provtiden är slut. Hassa var 1,5 år gammal då provet gicks.