Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från September 2009

Septemberjakt i Västerbotten

2009-09-15

Vi brukar börja jaga andra älgjaktveckan så vi åker upp på fredagen, ställer allt i ordning och skjuter några skott med våra vapen på Lördagen och sedan startar jakten på Söndagen. I år så hade vi riktigt bra väder och fin jakt.

Stellan skall försöka skjuta i sin nyinköpta Blaser i 9,3 x 62 som har fått smeknamnet Laura. Emil tycker detta skådespel är kul att se på.

Emil står och väntar på ett upptag från Dixie. Vi har under hösten kört med tre stycken trackerhalsband på våra hundar.Ofta har ett av banden hängt på ryggsäcken på en av hundförarna. Då ser alla var han befinner sig hela tiden. Vi andra visar vår position regelbundet genom att slå på vår egen GPS på telefonen.

Här går Emil med en av våra ungtikar Härkilas Dackie. Det är härliga vyer som vi har på marken.

Vi hade med vår engelska setter och jagade skogsfågel. Det var gått om fågel så vi hade fin jakt. Trackerpejlingen fungerade fint även på fågelhunden.

Då ställde vi in livefunktionen så att den sänder hundens position var 5:e sekund. Man ser direkt då hunden står utom synhåll och man kan även ge signal för vändning då man tycker det går ut för långt.

Orrtuppen smälter väl in mot mina camouflagebyxor.

 

Det är otroligt vacker i september.

Här står Siri för en Orre.

Håkan sitter och filosoferar på sitt älgpass. Det var strålande solsken med över 20 grader flera dagar.

Birgitta sköt en oxe på Olles pass. Detta är markens generalpass. Här skall han slaktas upp.

Håkan sköt en ensam kalv för Mitsi.

Vår egen indian " snarkande galten " slaktar upp sin tjädertupp. Siri måste vara med i se så allt blir riktigt gjort.