Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från Mars 2010

Rävjakt

2010-03-15

Vinter 2010 var nog den snörikaste vintern vi haft Västsverige på många år. Rådjursjakten blev inställd redan de första dagarna i januari. Rådjurens foderautomater fick fyllas på nästan varje dag. En del rådjur blev tagna av räven och vi hittade även en del rådjur som var tagna av lodjur. Trots snön och den många gånger mycket bistra kylan så jagade vi räven flitigt.

Denna rävjakt var i Nedflo norr om Hindås i februari. Det hade snöat kraftigt hela natten och morgonen så vi hade svårt att finna något färskt spår. Men till slut hittade vi ett översnöat spår.  Det var omöjligt att se åt vilket håll räven hade gått så vi bestämde att jag och Mats skulle ta var sin hund och följa löpan tills räven gick upp eller att vi var säkra på att hunden tog upp räven.  Jag tog Boss och tog an spåret västerut. Efter ca 2 km så hade räven slunkit ner under en sten i en gammal granskog. Jag tog mig tyst tillbaka några hundra meter och anropade sedan Figge för hjälp att få upp terriern till grytet.  Han och rävmagneten Magnus Forsberg packade terriern i ryggsäcken och tog sig snart upp till mig. Vi ställde ut oss runt grytet och Ester började skalla direkt då hon kom fram till grytet. Det var lite märkligt så efter en halvtimma så gick jag fram till grytet och då fick jag se att hon hade tryckt ner en massa snö i hålet så hon kom inte in. Jag grävde ut detta för hand och sedan blev det fart där nere. Efter ca 10 minuter så kom räven som en röd blixt och givetvis så drogs han till vår kända rävmagnet som fick avsluta denna svettiga men roliga jakt.

Härkilas Boss i meterdjup snö.

Här har Ester gjort jobbet.

Även Ester har det jobbigt i snön.

__________________________________________________________________

 

Jag var ute själv och  jagade med Ajja. Hon drev härligt i några timmar runt Brattberget men troligtviss så blev räven varse mig då jag stod på ett av gryten och då  sträckte drevet iväg upp till Ubbhult. Jag såg  på Trackerpejlingen att räven gått in i ett välkänt gryt på grannmarken så jag beslutar mig för att ringa Tomas Ingesson som jagar där. Han är jaktsugen och han går med mig till grytet. Efter ca 20 minuter så går räven ut framför mig så det blev en bra avslutning på dan.