Härkilas Blogg

Vi har varit lite dåliga på att uppdatera vår blogg senaste åren. Men nu har vi en facebooksida på Härkilas kennel där vi skiver om våra dagar med jakt och hundar.Länk till Härkilas Kennels facebooksida, 

Vi försöker också filma en del av de jaktdagar som vi har.


Visar inlägg från Juli 2011

Fjällvandring

2011-07-30

Några dagars vandring i svenska fjällen han vi också med i slutet av Juli

Det var lämmelår vilket innebär att vi såg fjälllämmmel överallt.Österrike

2011-07-15

Ingela och jag hade en veckas vandring i Gastainerdalen i Österike. Vi gick fina vandringsleder och hade några fantastiska dagar.

Vi såg en helt del vilt bland annat gems och murmeldjur. Luncherna kunde intas på små gårdsresturanger. En del av dessa hade imponerande troféer på vägarna.

Det hängde många fina hjorttroféer på väggarna.

 

Naturen är fantastisk i Alperna.

Det kan vara skönt med viloläge efter att man tagit 700 höjdmeter.

 Prohunterkängorma ger ett mycket bra stöd för vristerna i denna mycket svåra terräng. Att vricka fötterna kan få ödesdigra följder när man är på dessa höjder så därför rekommenderar erfarna alpjägare och bergsguider att man alltid har styvare kängor som går upp en bit ovanför ankeln.  Prohunter är en sådan känga.

Vi hade ett mycket varierat väder med stekande varmt  solsken, regn, och dimma om vartannnat. Här var det en morgon som började med ösregn och där det sedan klarnade upp och blev fantastiskt fint.

Man har en tuff fru som inte är höjdrädd.

Jag har börjat använda stavar då vi vandrar i bergen. Det är som att ha en liten turbo uppför då man även tar hjälp av armarna och i nerförsbackarna skonar det knäna. Det ger också en bra träning för armarna.

Vi hade turen att få se några betande gems  i bergskanterna.

Ett murmeldjur söker sig något att äta på en berskant.

Så här ser ett murmeldjur ut.