Jämthund - Valpar & unghundar

Planerad parning med följande hundar

u. SE UCH SE J(LÖ)CH Härkilas Lyra I - Läs mer om tiken »
e. J NO J(L)CH SE J(LÖ)CH NO UCH SE UCH N SE UCH N J(L)CH SE J(LÖ)CH NORDV-23 TINNLOSEN´S SC DIESEL - Läs mer om hanen »

Vi planerar att para Härkilas Lyra I med Tinnlosen’s SC Diesel.
Diesel är en tidigt jagande hane med en mycket intressant härstamning. Diesel jagar med ett rejält sök, utmärkt förmåga att finna älg och ett mycket bra skall. Han kommer ur en mycket lyckad kull. Skäller länge men har egen återgång efter avslutat älgarbete. HD: A AD: U, ögonlyst utan anmärkning.
Lyra jagar med ett stort sök och skäller alltid dagen ut och gärna längre än så. Snabb och lättsprungen med bra älgbehandling. Mycket fin exteriör. Hon har ett trevligt och klangfullt skall. HD: A AD: U, ögonlyst utan anmärkning.
Detta är en kombination med flera starka nedärvare på nära håll i stamtavlan.
Länk till: Stamtavla ( Kan ta några sekunder innan den laddas)
Lyra väntas löpa i mars. Intresseanmälan tas emot.
Kjell Lennartsson Tel 070-5414750 email : kjell@harkila.se
Emil Lennartsson 070-4608124 Email: emil@harkila.se
Hanhundsägare:
Kjell Haave Tel +4797561026Vi väntar valpar efter följande hundar

u. SE J(LÖ)CH Härkilas Kelly II - Läs mer om tiken »
e. SE J(LÖ)CH SE UCH NO J(L)CH NO UCH Moharens Dramm - Läs mer om hanen »

Vi har parat Härkilas Kelly II med Moharens Dramm.
Moharens Dramm är efter fem kullar födda 2021 tidigt utvärderad för fortsatt avel med 48 % meriterade avkommor. Dramm har tidigt visat sig vara en bra nedärvare med tidig jakt och höga egenskapsindex på avkommorna. Meriterade avkommor i samtliga 5 kullar i som är i startbar ålder.Som individ är Dramm en tidigt jagande hane som blev klar JCH vid 1 år och 8 månaders ålder efter tre raka förstapris på 12 dagar. Därefter har Dramm tagit ytterligare tre förstapris, varav två av dem i Norge då han ordnade sitt norska jaktchampionat. Kvalade även in till Älghund-SM 2022 där han slutade 6:a. Dramm är en hane med fantastisk mentalitet och fungerar i alla situationer och miljöer. Han har en utmärkt exteriör och har ställts ut elva gånger i officiell klass. CK vid samtliga tillfällen och tre gånger har han stått som BIM och en gång som BIR. Dramm är 62 cm hög.
Härkilas Kelly är en trevlig tik som skällde tidigt. Hon jagar med ett effektivt sök och skäller alltid fulla dagar. Kelly har en lugn och fin älgbehandling och ett mycket bra skall. Hon har en mycket intressant härstamning med Kolarbergets Iver som far och Härkilas Cira II som mor. Utställd med Excellent och CK.
Detta är en kombination med flera starka nedärvare på nära håll i stamtavlan.pLänk till simulerad stamtavla på Hittaälghund:
Inavelsgrad: 0,0 %, HD: 105, ED: 103
Bokningar tas emot.
Kjell Lennartsson , 070-5414750, kjell@harkila.se
Emil Lennartsson, 070-4608124, emil@harkila.se
Hanhundsägare: Ted Karlsson, 070-633 73 47Är du intresserad av valp från oss så hör av dig per telefon eller sänd oss ett email. Vi har en väntelista där vi skriver in intresserade.

Kjell når du på telefon 070-54 14 750
Mail: kjell@harkila.se

Emil når du på 070-460 81 24
Mail: emil@harkila.se

Ingela når du på 070-222 41 61

Jämthundsvalpar från Härkilas kennel levereras:

  • Registrerade hos Svenska Kennelklubben (stamtavla).
  • Avmaskade och vaccinerade mot valpsjuka och parvovirus.
  • Veterinärbesiktigade
  • ID-märkta.
  • Ögonlysta föräldrar.